Mijn auto is al 3 jaar nieuw

car cleaning

Mijn auto is al drie jaar nieuw

De auto nieuw houden: de beste tipscar cleaning

Een auto is voor veel mensen een heuse investering, en vaak besteedt men dan ook heel wat aandacht aan het onderhouden ervan. Op die manier gaan je wagen immers langer mee en dat kan op de lange termijn een groot verschil maken voor je portemonnee. De volgende tips maken het onderhoud van je wagen hoe dan ook de moeite waard!

1. Kuisen maar die auto!

Natuurlijk verdient eerst en vooral de binnenkant van de wagen een opkikker, en daar zorgt een reinigingsmiddel voor. Gewoon even afkuisen en voor je het weet ziet het interieur van je wagen er weer als nieuw uit! Dergelijke producten hoeven immers helemaal niet duur te zijn, en maken het veel aangenamer om met je wagen te rijden.

2. Gebruik een hogedrukreiniger

Niets zo goed als ene hogedrukreiniger voor een propere auto die er als nieuw uitziet. Hardnekkig vuil kan in geen tijd verwijderd worden met dit apparaat, en je kan altijd zelf kiezen hoe hoog de druk is waarmee je het water spuit. En als je denkt dat je hiermee de lak van je auto zal beschadigen, dit is een misvatting: de lak van de wagen kan enkel beschadigd worden als die al los zit, of als er sprake is van een roestplek. Je spuit best ook meteen na het nevelen de wagen af, zodat het opgedroogde reinigingsmiddel de lak niet mat maakt.

3. Een geurhanger

Onprettige geurtjes in de auto zijn niet enkel vervelend, ze zetten ook meteen een domper op de uitstraling van je auto. Sigarettenpeuken, openstaande drank of voedselrestjes in de wagen of tussen de zetels zorgen voor een muffe geur die niet eenvoudig weg te krijgen is. Natuurlijk kuis je het best de wagen eens goed uit, maar daarna kan een geurhanger als kers op de taart dienen om de auto als nieuw te doen ruiken.