Autovakantie: goed voorbereid op reis

autoreis

Autovakantie: goed voorbereid op reis

Een groot deel van de vakantiegangers neemt de auto om de vakantiebestemming te bereiken. Ga jij dit jaar ook met de auto op vakantie? Lees dan de drie tips in dit artikel om je goed voor te bereiden op jouw autovakantie. Zo weet je zeker dat de reis goed verloopt.

Laat je auto controleren door de garage

autoreis

Voor je op vakantie gaat, is het verstandig om jouw auto even goed te laten controleren door een automonteur. Ook al ervaar je geen problemen tijdens het rijden: het kan zo zijn dat jouw auto verborgen mankementen of zwakke punten heeft. Door deze mankementen en zwakke punten te laten repareren voor je op vakantie gaat, voorkom je dat je tijdens je reis langs de kant van de weg komt te staan.

Begin op tijd met inpakken

In de auto kun je meer meenemen dan in het vliegtuig, maar toch is het inpakken van je auto lastiger dan je denkt. Zeker als je gaat kamperen en veel mee moet nemen, moet je veel overwegingen maken en bepaalde spullen thuis laten. Begin daarom op tijd met het inpakken van je bagage en je weet zeker dat je alles meeneemt wat je mee moet nemen en dat alle bagage in de auto past.

Kinderen mee? Zorg voor entertainment

Ga je met de kids op autovakantie? Dan is het erg belangrijk om voldoende entertainment mee te nemen voor tijdens de reis. Zeker als je meer dan vijf uur gaat rijden, hebben je kinderen afleiding nodig voor in de auto. Neem bijvoorbeeld een iPad mee en zet hier een paar films op, neem wat speelgoed mee voor achterin de auto en zorg eventueel voor wat spelletjes die de kinderen onderweg kunnen spelen. Ook slim: een warm deken en een kussen voor iedereen, zodat de kids lekker kunnen slapen in de auto.