Bijzondere taxi’s in de wereld!

bijzondere taxi's

Bijzondere taxi’s

Waar vind je de meest bijzondere taxi’s in de wereld? We kunnen je vertellen dat ze verspreid over de hele wereld zijn! In elk continent zijn wel bijzondere taxi’s te vinden. Ze zijn her en der verspreid. Bijna elk land heeft weer ander soort taxi’s rondrijden. En wat voor de een normaal is, is voor ons in Nederland misschien wel bijzonder. Als je in onderstaande bestemmingen bent geweest, dan weet je precies waar we het over hebben. We hebben er een aantal op een rijtje gezet!

Bijzondere taxi’s in Thailand

De welbekende tuc tuc is toch wel echt een van de bijzondere taxi’s in deze wereld. Deze ‘scooters’ die totaal omgebouwd zijn, vervoeren je snel van a naar b. Soms wel héél snel en met af en toe een gevaar voor eigen leven.. Want de tuc tuc’s zijn vaak voor een groot deel open. Haren door de wind! En het verkeer in Thailand is ook wel een van de meest gevaarlijke ter wereld. Maar goed, vaak het het gewoon goed. Dus even doorzetten, loslaten en vooral ervaren! ‘s Avonds heeft een groot deel van de tuc tuc’s mooie verlichting aanstaan. Een rijdend feestje.

Groot-Brittanië

In Groot-Brittanië hebben ze ook bijzondere taxi’s! De welbekende zwarte auto’s die je veel in Londen ziet. Je kan niet als passagier voorin zitten. Ze zijn wel duidelijk herkenbaar als taxi, dus je hebt er snel eentje aangehouden. Tijdens hun training moeten ze de kaart van Londen helemaal uit hun hoofd kennen. Ze worden hier op getoetst! Dit is ideaal, want ze weten dus vaak gelijk waar ze wezen moeten. Dat kan in Thailand nog weleens een discussiepuntje worden…

New York: meest iconisch

De meest iconische taxi is toch wel die in New York. De yellow cabs komen voor in elke film die in New York is opgenomen. Je ziet ze ook veel op reclames! Een taxi aanhouden daar is werkelijk zo gepiept. Vooral in het centrum zijn het er ontzettend veel. Grote kans dat er snel eentje voor je stopt!

Taxi’s in Venetië

Wie wel eens in Venetië is geweest, weet dat het onmogelijk is om daar taxi’s te laten rondrijden. Dus wat hebben die waterratten bedacht? Een bootje natuurlijk! Jawel, in Venetië ga je met de boot van a naar b. Niet per se de welbekende gondels, maar een snellere boot.

En de taxi in Nederland? Die is er in vele maten en soorten, maar dan zeker wat meer standaard. We gaan met een busje als we met een grote groep op pad zijn. Of we nemen een auto voor vier personen. Wil je binnenkort een taxi bestellen? Dan kan je dat doen bij Snelweg Taxi!