De 3 meest opvallende taxi’s

meest opvallende taxi's

Meest opvallende taxi’s

De meeste opvallende taxi’s. In Nederland kennen we de taxi’s ondertussen wel, zoals bij Snelweg taxi. Het zijn vaak mooie auto’s en vriendelijke chauffeurs die je van A naar B brengen. Het is een ideale manier van vervoer als je bijvoorbeeld naar de luchthaven moet. Of na een borrel niet zelf kan rijden. Dan is de chauffeur de Bob voor jou! De taxi’s zijn vaak zwart van kleur en van bepaalde merken. Maar hoe zit dat met taxi’s in het buitenland? Wij hebben de 3 meest opvallende taxi’s op een rijtje gezet.

De riksja in India

Dit is toch wel de meest opvallende taxi’s van allemaal. De riksja in India. Dit is eigenlijk een fiets met daarachter een tweezitje voor de personen die vervoerd willen worden. Er zijn er eindeloos veel in India en je hoeft je hand maar uit te steken en je hebt er zo eentje aan de haak geslagen. Het is een ideaal vervoersmiddel in India, gezien de drukte van de steden. En je kunt echt de geuren en kleuren proeven van het land.

meest opvallende taxi's

Tuctuc in Thailand

Een andere meest opvallende taxi’s, is de tuctuc in Thailand. De Tuctuc heeft iets weg van de riksja uit India, alleen heeft deze wel een motor. Het is dus een verbouwde brommer vaak die een zitje voor twee of vier personen achterin heeft. Vooral in Bangkok zie je ze rondscheuren! De chauffeurs schieten alle kanten uit met de tuctuc’s. Je moet vaak opletten of er niet nog eentje om de hoek komt scheuren als je oversteekt!

meest opvallende taxi's

Britse taxi: meest opvallende taxi’s

De meest opvallende taxi’s van Europa, zijn toch echt wel die in Londen rondrijden. Deze auto’s zijn dan wel vaak helemaal nieuw, maar ze zien er heerlijk ouderwets uit. En statig. In deze taxi’s kun je alleen achterin zitten. De taxi is zo gebouwd dat je met zo’n drie personen achterin kunt zitten. De kleur van de taxi’s is zwart, net als je vaak ziet in Nederland. De gele bordjes op de auto laten duidelijk zien dat het om een taxi gaat. Als iemand een taxi wilt besturen in Londen, moet ie tijdens zijn test de gehele kaart van Londen uit zijn of haar hoofd kennen! Hoe bijzonder is dat!

meest opvallende taxi's