De leukste taxi: van simpel tot luxe!

Leukste taxi

De leukste taxi

Voor de één is het nemen van een taxi niet meer dan reizen van A naar B. Voor de ander is het echt een uitje. En geef ze eens ongelijk. Taxi’s zijn er in alle vormen en maten. Van simpel tot luxe. De leukste taxi vindt je in deze landen!

De tuk-tuk

In Amsterdam kom je ze al regelmatig tegen, vaak bestuurd en aangedreven door een hardwerkende student die zijn kater eruit fietst. Deze taxi kent echter zijn roots in Azië en het Midden-Oosten waar het meer een soort autootje is. Een andere naam voor de wagen is een riksja. In een stad als Bangkok, Bangladesh of Caïro is het een veel gebruikt vervoermiddel, maar in ons land meer een leuke attractie. In de druk bevolkte Aziatische steden is een tuc-tuc bij uitstek hét vervoersmiddel om je behendig mee door de stad te bewegen. En die taxichauffeur die het toch al niet al te breed heeft, houdt aan zo’n leuke taxi toch een prima boterham over!

Bugatti-taxi

De crème de la crème die zich graag van het pleps onderscheidt, laat zich in Dubai maar al te graag in een Bugatti, Ferrari of Bentley taxi de stad doorrijden. Een goede entree maken bij een meeting is immers toch in deze extravagante en elitaire stad van levensbelang. Of je in deze leuke taxi dan ook nog lekker zit, is de vraag. Ook kun je beter niet al te veel zware en grote koffers meenemen, want die moeten dan misschien wel op het dak. Toch is dit natuurlijk wel een vette ervaring!

Watertaxi

In de wereldwijd bekende waterstad Venetië haalt men regelmatig natte voeten. Straten zijn er wel, in de vorm van kanalen die de huizen met elkaar verbinden. Een auto is iets wat de bewoners van het iconische, oude centrum niet kennen. Iedereen verplaatst zich per boot! Dan kun je wel raden hoe je taxi er dan uit ziet.

Kabeltaxi

In Zwitserland is het nemen van een taxi erg duur en in de bergen is het vaak omrijden. De inwoners van dit welgestelde land nemen liever de kabeltaxi als ze berg op willen. Voor gemiddeld een euro of veertig ben je al van dal naar top en je hebt nog eens een mooi uitzicht ook! Wat het enige nadeel is, een chauffeur is er niet echt en als je een achterbank zou willen waar je je even in je eentje kunt afzonderen om bijvoorbeeld je werk te doen kom je van een koude kermis thuis. Maar zeg eens eerlijk, in welke van al deze taxi’s zou jij graag willen zitten?