Een goedkope taxi nodig? Zo doe je dat!

Goedkope taxi

Grip op je kosten

Reizen met de taxi heeft helaas een prijzige reputatie. Dat komt omdat het wordt vergeleken met manieren van reizen zoals het openbaar vervoer of de auto. Maar dat is niet helemaal eerlijk. Met de auto ben je afhankelijk van je eigen rijvaardigheid, net zoals je bij het openbaar vervoer niet van het gemak en de stilte geniet als dat je doet met een taxi. Een goedkope taxi regel je zo!

Vooraf reserveren

Eén van de meest makkelijke manieren om te besparen op je taxikosten, is om de taxi vooraf te reserveren. De taxichauffeur en het bedrijf waarvoor die werkt, kan met zekerheid stellen dat jouw rit gereden wordt en daar krijg je een lager tarief voor terug. Je rekent namelijk één bedrag af aan de hand van de gereserveerde rit. Beide partijen blij!

Reis buiten de spitsuren

Ook taxi’s kennen spitsuren waarin de vraag naar een taxi groter is dan het aanbod. Als je dan om een taxi vraagt, moet je niet alleen met regelmaat lang wachten, de rit is ook nog eens duurder. De tijden van de gemiddelde taxispits is voor een uurtje of negen ’s ochtends en tussen half 3 en vijf ’s middags. Het tarief is dan al gauw meer dan een euro per gereden kilometer duurder! Als je dus later of eerder kúnt reizen, en je wilt graag in een goedkope taxi naar huis, reis dan buiten de spits.

Drukte op de weg

Waar je voorheen een starttarief én een kilometertarief betaalde, betaal je nu ook een tijdtarief. Dat is eerlijker tegenover de taxichauffeur wanneer die bijvoorbeeld lang in de file staat of in de drukke spits langer over een rit doet dan normaal. Vraag bij de chauffeur bij aanvang van de rit op hoeveel het tijdtarief bedraagt en of die er überhaupt mee werkt. Hij of zij hoeft het tarief niet perse te vragen natuurlijk.

Reizen met gezelschap

Stem je rit altijd af op het aantal mensen met wie je van de taxi gebruik maakt. Hoe meer mensen er mee moeten, hoe goedkoper het is om een bijvoorbeeld een busje als taxi te reserveren. Per gereden kilometer is een busje misschien wel duurder, maar daar passen meer mensen in. De kosten kun je met elkaar delen. Als je met z’n tweeën bent, dan heb je natuurlijk niet zo’n grote taxi nodig.

Een goedkope taxi reserveer je natuurlijk via onze contactpagina. Wij helpen je graag aan een zo veilig en comfortabele reis mogelijk van A naar B. Want nogmaals, reizen met de taxi is niet te vergelijken met het openbaar vervoer of zelf opletten in de auto!