Een snorder of taxi, dit is het verschil

Een snorder of taxi

Een snorder of taxi

Na een avondje stappen ben je moe en wil je naar huis toe. Je bent niet op de fiets en het openbaar vervoer is helaas al opgehouden te rijden. Dan zit er nog maar één ding op: je belt een taxi. Op de hoek van de straat staat een auto te wachten en wenkt je. Een man steekt zijn hoofd uit het raam en zegt dat hij een taxi is en dat hij het voor de helft van de prijs doet. Stap je bij hem in? Een snorder of taxi, wij leggen je het verschil uit!

Hoe ziet de auto eruit?

Een officiële taxi rijdt altijd met een herkenbaar bedrijfslogo op het dak en een kenmerkend blauw nummerbord. Dat is het directe verschil. Maar vergeet niet dat er nog meer verschillen zijn als het op de auto aankomt. De auto van een echte taxi ziet er schoon en verzorgd uit. Een officiële taxi werkt hard om voor jou als klant in een comfortabele, veilige en betrouwbare auto te rijden. Nergens een roestplekje of schade te zien, zodat jij geslaagd bij een zakenrelatie kunt aankomen.

Service

Nog een belangrijk verschil tussen een snorder of taxi is dat de snorder geen vergunning heeft. Daarom is hij goedkoper en maakt vaak zijn eigen prijs van de rit. Ergens op een plek waar geen handhaving komt staan vaak snorders zodat ze ook niet betrapt kunnen worden. Wat ze doen is namelijk hartstikke illegaal. Je hoeft daarom ook niet op een bepaalde mate van service te rekenen. Je eigen koffer achterin leggen en gesjoemel met de prijs is gangbaar. Ook heb je geen garantie als de rit toch niet helemaal gaat zoals je had gehoopt. Laat staan een klachtenregeling met een oplossing. Dat is er bij een officiële taxi gelukkig wel.

Veiligheid

In hoeverre kun je er vanuit gaan dat de taxichauffeur waar je achterin stapt ook als mens betrouwbaar is? Bij zijn maatschappij kun je niet aankloppen. Je weet niet wat iemands achtergrond of diploma’s zijn. Kan je er op vertrouwen dat je veilig wordt thuisgebracht? Ook al is de prijs lager en kan dat een motivatie zijn om te kiezen voor een snorder, luister naar je verstand en ga voor een officiële taxi die rondrijdt met een vergunning. Niet alleen voor jouw veiligheid maar ook voor die van je medereizigers. Bovendien beloon je daarmee het harde werk wat een officiële taxichauffeur allemaal heeft verricht om te kunnen doen wat die doet.