Hoe herken je een snorder?

een snorder herkennen

Hoe herken je een snorder?

Wat zijn snorders nou precies?

Snorders zijn illegale taxichauffeurs, ofwel chauffeurs zie zwart werken. Zij zijn niet aangesloten bij een taxibedrijf. In de meeste gevallen zijn snorders niet eens bevoegde chauffeurs. Het enige doel van snorders is om je op te lichten. Het is daarom belangrijk dat je het meldt wanneer je een ervaring hebt gehad met een snorder. Dit kan bij het politiebureau of meldpunt van jouw gemeente. Maar hoe voorkom je dat je bij een snorder in de auto stapt? Hoe herken je snorders überhaupt? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd.

De blauwe nummerplaat

Taxi’s die bij een bedrijf zijn aangesloten hebben vaak een specifiek uiterlijk en een blauw kenteken. Ziet jouw taxi er dus niet professioneel genoeg uit? Of staat het logo van het bedrijf er niet op? Dan kun je altijd checken of het voertuig een blauwe nummerplaat heeft. Heeft deze dat niet? Dan heb je te maken met een illegale taxi. Stap niet in deze auto en maak meteen een melding. Als laatste kun je een nieuwe taxi regelen die wel betrouwbaar is. Zo kom je uiteindelijk toch bij je bestemming aan en dat is het belangrijkste.

De prijzen van een snorder

Vaak zijn de prijzen van snorders erg onduidelijk. Kun je wel achter de contactinformatie komen, maar is de specifieke prijs van A naar B spoorloos? Dan is de kans groot dat jouw chauffeur niet professioneel is. Illegale taxichauffeurs rekenen ook vaak meer dan je eerst dacht. Kon je wel een duidelijke prijs vooraf vinden, maar zegt de chauffeur dat het meer is? Zorg dan dat je direct de taxi uitstapt en de politie belt. De snorder zou je niet achterna gaan als deze weet dat jij de autoriteiten inschakelt. Deze vluchten eerder, dus is het verstandig om het kenteken te onthouden. Zo worden snorders eerder gearresteerd.

Is Uber een snordersbedrijf?

Er zijn natuurlijk grijze gebieden wanneer het om snorders gaat. Neem bijvoorbeeld Uber. Dit lijkt misschien een georganiseerd snordersbedrijf. Dat is logisch, omdat het particulieren inhuurt als chauffeurs. Illegaal is het echter niet. Toch blijft het belangrijk om op te passen met Ubers. Je weet namelijk nooit bij wie je in de auto stapt en dat kan gevaarlijk zijn. Daarnaast dringt Uber zich erg aan je op met de optie om fooi te geven. Hier heb je geen last van wanneer je reist met een professionele taxi. Dat is bovendien veel comfortabeler.