Hoe ziet een comfortabele taxirit eruit

taxi comfortabel
Hoe ziet een comfortabele taxirit eruit
Laat in de avond, twee slapende kinderen en een chagrijnige echtgenoot. We kennen het allemaal wel. Net terug van een prachtige vakantie en gearriveerd op Schiphol en nu -vervoer. We pakken de bus! Ongemakkelijk, veel baggage. We pakken de trein! Ongemakkelijk, baggage, kinderen en een chagrijn. Wat nu? Taxi? Waarom ook niet. Ik vroeg mijzelf af: “hoe ziet een comfortabele taxirit eruit?”.

Ik belde het nummer en kreeg een vriendelijk persoon aan de lijn. Hallo, ik heb een taxi nodig van Schiphol naar huis. Kunt u dat regelen? Het antwoord was spontaan en het zou geen probleem zijn! Tien minuten later arriveerde een mooie zwarte Mercedes en stapte een net gekleed man uit in een prachtige pak. Hij zag mijn koffers en deed ze gelijk in de kofferbak, terwijl hij vriendelijk zei: “gaat u maar zitten hoor!”. Ik stapte in en zat op een heerlijke en prachtige leren bank. Mijn kinderen zaten en vielen gelijk in slaap. Mijn echtgenoot zat voorin en was ein-de-lijk niet meer chagrijnig.

We vertrokken richting huis en de chauffeur reed fijn en reed zeer voorzichtig. Het was echt een chauffeur die rekening hield met mijn kinderen. In de tussentijd hield de chauffeur een praatje met mijn man en ik kon rustig een boek lezen. Half uur later vroeg ik naar een rustige jazz nummer en de chauffeur zocht gelijk naar de jazzradio. De rit duurde ongeveer een uurtje en het was een top rit. Een vriendelijke man, net gekleed, vriendelijk en service waar je ‘u’ tegen zegt. De rit duurde niet lang, maar het was zeker genieten na de vakantie. Zonder zorgen naar huis gereden worden. Daar kan je toch geen néé tegen zeggen? Voor de volgende keer weet ik het wel hoor.

We stapte uit en de kinderen sliepen nog. Mijn echtgenoot en ik tilde beide een van onze kinderen eruit. De chauffeur droeg al onze koffers en plaatste ze netjes voor de deur. Hij gaf ons beide een hand en vroeg of hij nog iets kon betekenen voor ons. Ik zei: “Nee, maar bedankt voor de rit. Dit is zeker voor herhaling vatbaar voor als we na de vakantie terug komen”. Hij gaf ons beide een hand en wenste ons nog een fijne avond.

Na een vakantie zorgenloos thuis komen van Schiphol. Hoe ziet een comfortabele taxirit eruit? Zo dus!