Met de taxi van A naar B? 5 tips als je met de taxi gaat!

Met de taxi

5 tips als je met de taxi gaat

Soms komt het veel beter uit als je met de taxi gaat in plaats van met de trein of met je eigen auto. Wat de reden ook is, je kijkt uit naar een comfortabele rit naar je bestemming. Maar de taxi is zoveel meer dan alleen een vervoermiddel. Wij geven je graag 5 tips om te onthouden voor als je binnenkort met de taxi gaat!

Lekker kletsen? De taxichauffeur kent de buurt

Nieuw in de omgeving? Vraag eens aan de taxichauffeur wat er in de buurt allemaal te doen is. De meesten kennen de buurt op hun duimpje en gaan ook wel eens uit in hun vrije tijd. Ook kunnen er soms hele interessante gesprekken ontstaan als je doorvraagt. Wie is diegene achter het stuur nou eigenlijk en wat maakt hij of zij nou zoal mee? Er schuilt een complete wereld in iemand en hoe kan je avond nou beter beginnen of juist eindigen door die wereld te leren ontdekken. Bovendien kun je de chauffeur om een gunst vragen als je elkaar beter kent waardoor iemand extra hard zijn best voor je wil doen.

Vooraf reserveren

Iedereen weet dat je in een restaurant of bij de kapper vaak van tevoren moet reserveren. En ook al is dat niet verplicht doe je het vaak wel. Dat bespaart je tijd en soms zelfs geld. Zo werkt dat ook met de taxi. Je kan in sommige gevallen vooraf alvast betalen of afspreken op een bepaalde plek. Zo hoef je na het stappen niet eerst op zoek naar een taxi die waarschijnlijk er toch al niet zijn door al die andere mensen die vergeten zijn te reserveren.

Wees open over de prijs en je wensen

Elke passagier is uniek. Dat is iets wat een chauffeur maar al te goed beseft. Maar hoe weet een chauffeur nou hoe uniek jouw wensen zijn? Als je instapt bespreek je direct je wensen en je prijsvoorstel met de chauffeur. Zo weet je meteen of die daaraan kan voldoen of dat je beter nog even verder kan zoeken. Als je ergens een hapje gaat eten krijg je toch ook eerst de menukaart en vraag je of ze rekening willen houden met je allergieën?

Hoeveel personen?

Stem de taxi die je op het oog hebt af op het aantal personen waar je mee bent. Met meer dan drie mensen kun je eigenlijk al beter voor een busje gaan omdat je dan lekkerder zit en door het delen van de kosten je niet erg duur uit bent. Maar als je in je eentje reist, ben je goedkoper uit bij een taxichauffeur met kleinere auto.

Kijk goed naar de chauffeur en zijn auto

De meeste professionele taxi’s rijden met mooie auto’s die er goed verzorgd uitzien. Een deukje of krasje zal je er niet zo snel in vinden want dat zou een verkeerde indruk geven over hun rijstijl. Stap dan ook niet in een taxi die er niet tip-top uitziet of waarin een chauffeur zit die er niet zoveel zin in lijkt te hebben. Last but not least: waar staat de chauffeur eigenlijk te wachten op zijn klanten? Op een officiële taxistandplaats of gewoon ergens op de hoek? Het zegt veel over de manier hoe hij je straks naar huis zal brengen.