Waar moet je op letten als je een taxi neemt?

taxi neemt
Waar moet je op letten als je een taxi neemt?
Laatst had ik met een groep vrienden, een vrijgezellenuitje in Rotterdam. Nu hoop je vast hier te lezen over de wilde verhalen. Wild was het zeker, maar daar ga ik (helaas) niet over schrijven. Ik was namelijk zeer positief verrast over de taxirit en hoe leuk en geslaagd het vrijgezellenfeestje ook was, eigenlijk is die taxirit mij het meeste bijgebleven. Meestal verwacht ik niet zoveel van een taxirit, maar na een wilde nacht viel mij die taxirit alles mee. Waar moet je op letten als je een taxi neemt? Door deze taxirit weet ik precies wat ik bij elke taxirit zou willen hebben en let ik daar in het vervolg ook op.

Gemakkelijk reserveren

We hadden een overnachting in Rotterdam, met drie vrienden had ik van tevoren al afgesproken om met de taxi terug te gaan naar Utrecht die volgende ochtend. We zagen het niet echt zitten om na een nacht met veel drank en weinig slaap door te moeten brengen in een drukke trein. We hadden ons op een miserabele ochtend voorbereid, waarin we ook geen zin en energie zouden hebben om een taxicentrale te bellen. Dus twee dagen daarvoor had ik al bedacht dat er wellicht een taxidienst zou zijn die je van te voren al kon reserveren. Zo kwam ik al snel bij Snelwegtaxi uit, deze had namelijk een overzichtelijk reserveringssysteem. Ik reserveerde de taxi voor zaterdagochtend om 11.00 uur, dat was namelijk ook onze uitchecktijd in het hotel.

De taxirit

Een paar minuten voor 11 kwamen we met onze slaperige hoofden het hotel uit, daar stond al een luxe Mercedes op ons te wachten met een glimlachende chauffeur ernaast. De chauffeur, gekleed in een net pak, begroette ons, nam onze tassen aan en deed vervolgens keurig de deur voor ons open. Even voelde ik me een beroemdheid, zo werden we behandeld. Eenmaal in de taxi vroeg hij vriendelijk aan ons of we een gezellige nacht hadden gehad. Ik was echt verbaasd over de vriendelijkheid van deze man. Ik heb namelijk genoeg taxichauffeurs mee gemaakt die niet zo veel zin hadden in een groep brakke vrienden. Door zijn vriendelijkheid en enthousiasme werden we zelf ook enthousiast en zo was de rit naar Utrecht aangenaam. De taxi zat comfortabel, lekker ruim en op de rijstijl had ik niets op aan te merken.

Inmiddels heb ik al heel wat ervaringen met taxiritten en in de meeste gevallen krijg ik het gevoel een nummertje te zijn die zo snel mogelijk van A naar B vervoerd moet worden. Dit was de eerste keer dat ik zo van een taxirit genoten heb, zelfs in die mate dat ik mijn brakheid voor een uurtje vergeten was. Dus waar moet je op letten als je een taxi neemt? Wat mij betreft staat vriendelijkheid en service op één. Het reserveringssysteem is ook erg handig, en natuurlijk dat de taxi op tijd is, de chauffeur een prettige rijstijl heeft en een comfortabele auto.