Neem een professionele taxi en geen snorder

professioneel of snorder?

Neem een professionele taxi en geen snorder

Wat is een snorder?

Een snorder is een andere term voor een illegale taxichauffeur. Deze chauffeur biedt vervoer aan mensen voor een vergoeding. Dit doet een legale taxichauffeur ook, maar er zijn een aantal verschillen tussen de twee. Een illegale taxi heeft bijvoorbeeld geen blauw kenteken. Daarnaast hebben dit soort chauffeurs geen tariefkaart. Hierdoor is het voor snorders erg gemakkelijk een reiziger op te lichten. Deze verschillen maken wat de snorder doet dan ook strafbaar.

Nadelen van reizen met snorders

Naast de onduidelijke prijzen zijn er bovendien andere nadelen wanneer je met een snorder reist. Als eerste weet je niet of deze taxi APK-gekeurd is, laat staan verzekerd! Ook weet je niet altijd bij wie je in de auto stapt. Dat kan het reizen met dit soort chauffeurs soms levensgevaarlijk maken. Daarbij kun je geen klacht indienen wanneer je slechte service krijgt van snorders. Als laatste is er een groot nadeel voor de overheid. Snorders werken zwart. Dit betekent dat zij hun inkomsten niet opgeven bij de belastingdienst. Professionele taxichauffeurs en -bedrijven bieden een aantal voordelen tegenover deze nadelen.

Voordelen van een professionele taxi

Professionele chauffeurs werken bij een bedrijf of anders als zelfstandige zonder personeel. Je kunt deze natuurlijk herkennen aan de blauwe nummerplaat op het voertuig. Zo ben je er altijd zeker van dat deze inkomstenbelasting betalen. Omdat dit professionele chauffeurs zijn, zullen zij er alles aan doen om goede service te leveren. Dit houdt in dat het zelfs met het voertuig alles in orde is. Je kunt je dus fysiek veilig en comfortabel voelen bij een professionele taxichauffeur. Tot slot weet je bij een professionele chauffeur altijd zeker wat je voor de reis moet betalen.

Een illegale taxi melden

Wanneer je ergens een snorder tegenkomt kun je hier altijd aangifte van doen. Dit is mogelijk door de lokale gemeente te bellen, of een online formulier in te vullen. Als je een formulier invult moet je eerst je eigen gegevens invullen. Dit houdt je volledige naam, e-mail adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer in. Niet elk van deze gegevens is verplicht. Daarna moet je jouw ervaring met de snorder zo volledig mogelijk beschrijven. Vervolgens vul je het kenteken in en de datum, tijd en locatie van het voorval. Overige informatie zoals het merk en uiterlijk van de auto zijn ook verplicht. Dit helpt de gemeente namelijk bij het opsporen van de illegale taxi. Een signalement of naam van de chauffeur kan hierbij ook helpen.