Reizen met de taxi? Dit zijn chauffeurs’ tips en tricks!

Reizen met de taxi

Geniet van de rit

Reizen met de taxi is meer dan reizen, het is een belevenis. Waar je in het openbaar vervoer kunt genieten van de aanwezigheid van andere mensen en de daarbij horende ongemakken, zo ben je in de taxi met alleen diegene die je nodig hebt: de taxichauffeur. Maar het is wel handig om even wat dingen van tevoren te weten voordat je met de taxi reist. Wij geven je wat tips van de chauffeur!

Reserveer vooraf

Zoals je vroeger een lange tijd langs de kant van de weg kon staan om een taxi aan te houden en je alleen maar taxi’s tegenkwam die vol waren, zo kun je tegenwoordig een taxi gemakkelijk vooraf reserveren. Dat is handig omdat je zo ook kunt zien wat de mogelijke kosten zijn. Je kunt daarboven op precies timen hoe laat de chauffeur je ophaalt. Zo kom je nergens te laat!

Een taxi naar jouw wensen

Iedereen denkt dat een taxi altijd dezelfde auto is van een a-segment merk waarbij het niet uitmaakt in welke situatie je je bevindt. Dat is onzin! Je kunt precies de taxi bestellen naar jouw wensen en hoeveelheid personen. Reis je met een groep van zeven mensen? Dan is het maar al te handig dat een busje je komt ophalen, maar als je in je eentje een zakelijke afspraak hebt dan wil je liever in een zo mooi mogelijke auto opgehaald en afgezet worden natuurlijk.

Je kunt een prijs afspreken

Een taxi is uitgerust met een meter. Maar je kunt ook een prijsindicatie of een totaalprijs afspreken voordat de rit überhaupt begint. Dan weet je waar je aan toe bent en betaal je nooit teveel.

Reis je zakelijk? Check je (fiscale) voordelen

Als je zakelijk gaat reizen met de taxi is het verstandig om je boekhouder of accountant hiervan op de hoogte te stellen. Die kan voor je het fiscale gedeelte terugvragen van de Belastingdienst. Vergeet je niet om bij de chauffeur even een bonnetje dan wel kwitantie te vragen? Die ga je dan wel nodig hebben.

Welke tarieven?

Tijdens daluren is de taxi over het algemeen goedkoper dan in de spits. Het heeft met vraag en aanbod te maken. Zo betaal je een hoger kilometertarief wanneer er minder taxi’s beschikbaar zijn en als er meerdere taxi’s op een rustplaats wachten op een klant, dan is de kans groot dat je een goedkoper tarief gaat betalen per kilometer.

Zoek je een betrouwbaar taxibedrijf dat jou van A naar B kan brengen? Maak op onze contactpagina een reservering aan en we zien je graag snel in één van onze taxi’s!