Taxi hoe ziet daar de toekomst van uit?

taxi comfortabel

Taxi met Magneten en drones: de toekomst van transport voor de taxi-industrie

Vaarwel chauffeur

Aangezien computertechnologie steeds beter en foutloos wordt, zullen toekomstige transportbehoeften dat ook worden. Taxi’s zullen grotendeels aangepast worden door voertuigen zonder bestuurder. Je ziet dit vandaag al gebeuren. Kijk maar naar de autonome Google Map auto’s die de planeet rondrijden met een minimale menselijke tussenkomst en de zelfrijdende auto’s van Tesla. Maar vóór hedendaagse taxichauffeurs beginnen panikeren, weet dat dit niet voor morgen is en dat we op zijn minst een decennium verwijderd zijn van deze echte realiteit!

Gedeelde taxi’s

Stel je voor, je wordt wakker in 2118 en maakt je klaar voor je werk. Zonder enige haast nog een kop koffie en dan is het tijd om te vertrekken naar het taxi-ophaalpunt dat strategisch gepositioneerd ligt in de buurt van je huis. Je hoeft niet lang te wachten, want files bestaan niet meer! Net zoals je de lift deelt, kun je de rit delen met een aantal reizigers of een extra premie betalen om alleen te rijden. Hoe dan ook, tijdens het woon-werkverkeer lees je je inbox of krant in de vervoersmiddelen van de toekomst. En er is nog meer goed nieuws! Je kunt kiezen tussen taxi’s op de grond (idealer voor mensen met hoogtevrees!) of taxi’s in de lucht.

Taxi’s op de grond

Magnetische energie zal de komende decennia super belangrijk worden wanneer magnetische snelwegen worden mogelijk gemaakt. Vergeet de wielen! Aan de taxi’s van de toekomst zijn er in plaats van wielen drie magnetische stangen vastgemaakt aan het onderstel. Ook de wegen zullen gemaakt zijn van magneten, waardoor ze overstapplaatsen creëren die de vervoersmiddelen kunnen gebruiken om van baan naar baan te wisselen en op te gaan in de rest van het verkeer terwijl ze aan het zippen zijn. Deze magnetische wegen zullen trouwens veel goedkoper zijn om te onderhouden en geen geluidsoverlast veroorzaken. Bovendien zullen ze (vermoedelijk) veiliger zijn en afhankelijk van zonne-energie. In die zin is een wereld zonder auto-ongelukken misschien wel de eerste stap naar een wereld zonder autobezit?

Vervoersmiddelen in de lucht?

Je hoort vandaag wel vaker dat onbemande vliegtuigen (UAV), beter bekend als drones, regelmatig worden ingezet bij militaire operaties. Maar in de toekomst zullen ook transportbehoeften uit drones worden gehaald naast de traditionele vervoersmiddelen op de grond. Experts voorspellen nu al dat het slechts een kwestie van tijd is om de drones grotere gewichten te laten dragen. Zodra ze een bepaalde gewichtscapaciteit aankunnen, is een drone met menselijke lading een nieuwe mogelijkheid voor de taxi-industrie van de toekomst.

Tot die tijd zitten we nog gewoon in de taxi onderweg naar het vliegveld of werk.