Mijn taxi is mijn kantoor

taxi

taxi

Mijn taxi is mijn kantoor

Er zijn mensen die niet begrijpen wat er leuk is aan mijn werk. Zij denken dat ik toch de gezelligheid met de collega’s moet missen, die je op kantoor hebt. Op kantoor leuter je gezellig wat met elkaar en maak je dingen samen mee… Maar weet je: mijn taxi is mijn kantoor!

Vreemde verhalen

Mijn dagen zijn altijd anders. De ene keer zit er een gehaaste zakenman bij je in de auto, die overduidelijk niet zit te wachten op een praatje. Nou, dat is helemaal prima, uiteraard. Dan zorg ik gewoon netjes dat de man op tijd bij zijn vergadering is. Maar vaker komt het voor dat mijn klanten het wel waarderen als er vriendelijk geïnformeerd wordt waar ze heen willen en stiekem ook waarom. De meest vreemde verhalen krijg je soms te horen. Eerlijk gezegd ook wel eens verhalen waar ik niet van begrijp dat je die aan een wildvreemde vertelt. Maar dat is nou juist ook meteen het leuke aan alles!

Je voelt je thuis

Wat ik belangrijk vind is dat de mensen zich thuis voelen. Als zij zich op hun gemak voelen en tevreden zijn met de rit, dan heb ik er niet alleen een blije klant aan overgehouden maar ook een gezellige rit voor mezelf. Vriendelijkheid is zo simpel en biedt zowel mij als mijn klanten zoveel meer. Ik vind het heerlijk als mensen na de rit me echt vanuit het hart bedanken. Dan heb ik het goed gedaan, vind ik zelf. En of de zon nu schijnt of dat het slecht weer is: eigenlijk vind ik het allemaal best. Als ik maar mag rijden en het met mijn tijdelijke collega’s gezellig mag maken. Ook al als die collega gewoon rustig zijn werk wilt doen! Dan bied ik hem die rust en zorg ik voor een fijne rit.

Mijn taxi is mijn kantoor

Mijn taxi is mijn kantoor, maar eigenlijk denk ik zelfs nog meer dan dat. Het is een ontmoetingsplek waar ik andere mensen mag leren kennen. Ik mag een klein stukje mee op hun weg. En het is prachtig om naast een veilige rit ook een gezellige tijd te mogen aanbieden. Veiligheid en gezelligheid op de weg: dat is mijn kantoor!