Taxi nemen in coronatijd, welke regels zijn er?

Taxi nemen in coronatijd

Taxi nemen in coronatijd

Het zijn gekke tijden… De meeste taxi’s werken op dit moment niet. Er hoeven maar weinig mensen van A naar B op dit moment! Wel is het handig om alvast vooruit te kijken, als het weer drukker wordt. Er zullen dan namelijk nog steeds regels gelden voor taxi’s. Zo kun je het best een taxi nemen in coronatijd.

Taxi nemen in coronatijd: bescherm jezelf

Het is goed om zelf goed beschermd de taxi in te gaan. Sterker nog, het is verplicht een mondkapje te dragen als je in de auto stapt en niet uit hetzelfde gezin komt. Zorg er dus altijd voor dat je en mondkapje bij de hand hebt. De taxichauffeur zal er ook voor zorgen dat hij een mondkapje op heeft. Zo is iedereen juist beschermd. Er staat trouwens een boete op je te wachten als je deze regel niet in acht neemt!

Reserveer een taxi van tevoren

Volgens de Rijksoverheid is het daarnaast handig om een taxi van tevoren te reserveren. Zo kunnen de regels het best worden nageleefd namelijk. Zorg dus dat je van tevoren een afspraak maakt, via bijvoorbeeld Snelweg Taxi. Snelweg Taxi rijdt in Den Haag en omgeving.

De taxichauffeur zal naar je gezondheid vragen. Heb je coronaklachten zoals hoesten, verhoging of een verlies van smaak- en/of reukvermogen? Ga dan zeker niet met de taxi! Breng anderen niet in gevaar en laat een coronatest afnemen.

Normaliter zal de chauffeur jouw spullen in de kofferbak doen. Maar het kan zijn dat er wordt gevraagd dit zelf te doen. Dit om contact te vermijden met elkaar! Alleen als de koffer erg zwaar is, zal de taxichauffeur assisteren.

Als het allemaal weer wat normaler wordt, dan zal het ‘gewone’ leven ook weer van start gaan. Zorg dat je goed voorbereid bent op een ritje met de taxi. Om een taxi nemen in coronatijd, heb je net even wat meer handelingen en regels!