Taxi of openbaar vervoer?

vervoer
Taxi of openbaar vervoer?

Als ondernemer ben je veel onderweg. Je gaat op weg naar een klant, hebt een meeting in een andere stad of gaat netwerken op locatie. Jouw leven staat nooit stil. Gelukkig de vervoersmogelijkheden ook niet. Hoe je het beste overal kunt komen? Openbaar vervoer of toch liever de taxi? Beide mogelijkheden lichten we verder toe.

Openbaar vervoer
In veel gevallen kan openbaar vervoer de beste optie zijn voor ondernemers. Veel locaties bevinden zich dicht bij het station en het is de meest goedkope optie. Je hoeft nergens over na te denken, maar kunt gewoon de trein of bus instappen. Reis je eerste klas? Dan kun je ongestoord werken en geniet je van genoeg ruimte. Je hoeft niet zelf de rijden en kunt deze reistijd productief gebruiken. Zeker in de randstad is het openbaar vervoer vaak een goede optie. De drukke binnenstad is moeilijk door te komen met de auto.

Echter, het openbaar vervoer is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. In de spits is het openbaar vervoer sterk af te raden. De trein zit overvol en je kunt niet werken in de trein. Ook moet je altijd rekening houden met eventuele storingen en/of vertragingen. Je kunt zo een belangrijke meeting missen wanneer jouw trein niet volgens dienstregeling rijdt.

De taxi
In plaats van het openbaar vervoer, kan een taxi een goede oplossing zijn. Het gebruik maken van een taxiservice geeft je volledige zekerheid. Je wordt opgehaald en voor de deur afgezet. Je hoeft je nergens druk over te maken en hoeft geen routes uit te zoeken. Zeker wanneer je het druk hebt, is dit allemaal overbodige ballast. Laat je rijden en geniet van deze service. Het huren van een taxi is natuurlijk duurder dan de kosten van het openbaar vervoer, maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Je kunt in alle rust reizen en wordt niet afgeleid door medepassagiers. Reizen met de taxi is een stuk prettiger en je kunt je helemaal overgeven aan de kennis en expertise van de chauffeur. De chauffeur weet precies hoe je het snelst kunt rijden en hoe je drukke plekken kunt vermijden. Laat je voor de deur afzetten en geniet van een topservice.

Kiezen tussen het openbaar vervoer of de taxi? Een taxirit is een veel gevallen een stuk sneller en aangenamer. Ondanks dat openbaar vervoer in Nederland erg goed geregeld is, is het voor veel forenzen niet de meest ideale optie. Overvolle treinen en een dienstregeling waar je niet 100% op kunt vertrouwen. Heb je een belangrijke afspraak die je niet mag missen of heb je nog veel werk te doen? Maak dan gebruik van een taxi. Je bent verzekerd van een snelle rit en kunt in alle rust nog verder werken.