Taxichauffeurs onbetrouwbaar? Zo houd je jezelf scherp!

Taxichauffeurs onbetrouwbaar

Zorg goed voor jezelf

Het kan zijn dat je in het verleden wel eens bent opgelicht door een taxichauffeur. Dat kan natuurlijk een stempel drukken op het verdere vertrouwen dat je in het algemeen hebt in een taxi nemen. Maar taxichauffeurs onbetrouwbaar? Zo kun je voorkomen dat je bij de verkeerde persoon in de auto stapt!

Herkennen van veraf

Net als dat je bijvoorbeeld bedrogen kan worden door een slotenmaker, zo kan dat ook met het nemen van een taxi. Er rijden nou eenmaal ook mensen rond met minder goede bedoelingen. Voorkomen dat je opgelicht wordt begint in het herkennen van een goede taxi. Dat doe je door te kijken naar drie punten: de auto, de persoon en de plek.

Naast de taxi

Welke auto rijdt de chauffeur? Een betrouwbare taxichauffeur rijdt in een verzorgde auto zonder schade en geeft op zijn dak uit voor welke centrale die rijdt. Groet de persoon je hartelijk als je vraagt of hij bekend is met jouw bestemming en of de taxi nog vrij is? Bekijk iemands uitstraling. Tenslotte, een taxichauffeur werkt hard voor de vergunningen om jou op speciale taxistandplaatsen te mogen verwelkomen. Waarom zou die dan in een achteraf steegje of op een ongure plek wachten? Omdat die taxichauffeurs helaas onbetrouwbaar zijn.

Eenmaal in de taxi

Als je de eerder genoemde punten in je hoofd hebt doorlopen en je hebt plaatsgenomen in de taxi dan kan het altijd nog voorkomen dat je een rotte appel tegenkomt. Probeer dus een praatje te maken en helder te krijgen hoe je naar je bestemming wordt gebracht. Tussendoor lijkt korter en sneller, maar als je op alleen maar wegen wordt gereden waar je maar vijftig kilometer per uur mag, dan loopt de teller sneller op dan op de snelweg.

Afrekenen

Let er goed op dat als je afrekent, je laat zien wat je geeft. Probeer bij voorkeur niet te groot af te rekenen. Soms wordt er namelijk te weinig teruggegeven zonder dat je het zelf door hebt gehad of dan wordt er gezegd dat je met bijvoorbeeld een twintig euro biljet hebt betaald in plaats van een vijftig euro biljet. Hoe kan jij vervolgens aantonen dat het vijftig euro was?

Natuurlijk kan dit alles aanvoelen als een hoop gedoe. Maar laat je niet bang maken. Veel taxichauffeurs zijn hardwerkende, eerlijke mensen die niets liever doen dan het verlenen van een dienst. Het beste kun je luisteren naar je gevoel. Als je bij ons een taxi bestelt, weet je in ieder geval zeker dat het goed zit!