Waarom taxichauffeurs graag luxemerken rijden

Luxemerken

Het is meer dan alleen stijl en klasse

Zeker in de Westerse wereld rijden er een hoop taxi’s rond van luxemerken. Dat is niet zo verwonderlijk, gezien je in deze landen de bedragen voor deze auto’s sneller bij elkaar gespaard hebt, maar ook veel betere financieringsvoorwaarden hebt dan in minder bedeelde landen. Maar dat is niet de enigste reden waarom taxichauffeurs graag in mooie auto’s rijden. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje!

Uitstraling

Als je een taxi besteld, doe je dat vaak in allerlei toestanden. Soms heb je haast, soms heb je een beetje te diep in het glaasje gekeken en soms doe je het om in stijl bij je zakelijke relatie of met trouwvervoer bij een bruiloft aan te komen. Wat de reden ook is, een taxichauffeur rijdt graag een auto waarin alles klopt. Wat de situatie dan ook is. Zo is zowel je afspraak, als jijzelf helemaal tevreden.

Financiële voordelen

Momenteel is de rente op het financieren van bedrijfsleningen behoorlijk laag. Dat heeft te maken met de enorme economische bloei van voor de huidige crisis. Het is dan voor een taxichauffeur al gauw veel beter om een luxemerk te kiezen als dienstauto dan een auto uit een lagere klasse. Want rente betaal je over het totale leenbedrag. En als die rente in vergelijking erg laag is, dan hoef je niet eens zoveel meer aan rente te betalen als je kiest voor luxemerken!

Veiligheid

Een auto in de bovenste klasse is vaak zwaarder, maar ook uitgerust met betere veiligheidsopties. Daarom zijn ze ook een stuk duurder. Los van de uiterlijke componenten en het feit dat je ook wat geld neerlegt voor het merk zelf. Omdat een taxichauffeur veel op de weg is, veel klanten vervoert en regelmatig zichzelf uit benaderde verkeerssituaties moet redden, staat veiligheid voorop.

Boven alles: gemak voor de klant

Voor een taxichauffeur is gemak voor de klant iets dat boven alles gaat. Klanten moeten de rit als iets wonderlijks en relaxt ervaren. Geeft een auto uit een lager segment die luxe? Ja, en nee. Vaak zijn deze merken namelijk meer toegespitst op het gemak van de bestuurder, maar niet op de passagier. Kiest de taxichauffeur voor een luxemerk, dan weet hij of zij zeker dat ook de passagier zit als een keizer.

Benieuwd naar de gemakken van onze voertuigen? Wij rijden eveneens enkel luxemerken om ervoor te zorgen dat je reis meer dan aangenaam verloopt: het wordt een beleving! Je taxi reserveren gaat gemakkelijk via onze site of een belletje.